dimarts, 30 d’octubre del 2012

31 OCTUBRE 1919: DOS HIDROAVIONS FRANCESOS A LA PLATJA


El 31 d'octubre de 1919, és a dir, fa 93 anys, dos hidroavions francesos aterraren per força a la nostra rada, just davant del carrer Nou. Els dos aparells van aterrar per culpa de la densa boira i la pluja que hi havia aquell dia. Eren els números 3 i 6 que feien el vol de Touluse a Rabat i el dia anterior i per el mateix motiu ja havien tingut d'aterrar a Roses. L'endemà, dia de Tots Sants, a les dues del migdia i després de l'arribada d'un barco patrulla de l'exèrcit francès per si de cas fos necessari, els dos hidroavions aixecaren el vol i continuaren rumb a Tarragona, abans, però feren un seguit de tombs per sobre de la nostra Vila i els seus pilots, Mr. Chamond i Mr. Fevre llençaren uns pamflets amb anuncis d'hotels de Sitges com a signe de reconeixement a l'ajut prestat per la nostra població.
La fotografia que avui adjuntem dona fe d'aquesta “aventura” aèria viscuda pels sitgetans i les sitgetanes d'aquella època.

31-10-1919 hidroavions a la platja de Sitges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PREGÓ DE LA FESTA MAJOR DE SITGES, 2015

 Va arribar per mar un dia de l´any 1922, i no te ni amo ni guia perquè es un Drac molt  furiós , li diuen la Fera Foguera, i surt per la fe...